dinsdag 19 oktober 2010

reactie

Belgie blijf bestaan!!! Het is zo leuk om in Wallonie rond te kuieren, het is fijn om de andere landstaal vloeiend te kunnen spreken... en nog zoveel meer. Helaas, een groot, groot vraagstuk is het koningshuis. In geen enkel land met een koning, niet in de werkelijkheid, niet in sprookjes, heeft ooit een koning geweigerd de talen van zijn volk te spreken. Alle problemen in Belgie zijn daardoor begonnen, en zullen nooit ophouden met te bestaan. Een republiek Belgie lijkt mij wel wat, alle belgen gelijk voor de wet, kinderen leren de twee talen en overal in belgie worden de twee talen gerespecteerd. Dat zou te gek zijn, want Belgie is een leuk landje, zeker als je als ik gek bent van dat landje, maar het koningshuis behouden, neen, die zijn te zwaar in de fout gegaan en zie ik liever ophouden met te bestaan.

Anoniem

goeie vraagstelling: ik meen dat het kiesgedrag in hoge mate bepaald wordt door de media, ze hebben van De Wever een vedette gemaakt.


staf de wilde

20 procent wil wakker worden in de republiek Vlaanderen en de meesten daarvan zullen pas later voelen wat daarvan de nadelen zijn.

Slechts een minderheid wil zich informeren, nadenken en zich inzetten voor het algemeen belang, en toch zweren we bij een democratie die nog steeds toestaat dat mensen gemanipuleerd worden om enge belangen van enkelen te verdedigen die dat niet nodig hebben maar geen maat kennen?

Anoniem