dinsdag 7 oktober 2014

tour 172



11 juni 2014

Uiteraard is het me opgevallen dat er een parallel bestaat tussen het verval dat ik waarneem in Frankrijk, een land waarvan ik ooit nog een soort van nabloei heb gezien, en het feit dat ik moet ervaren dat ik zelf – hoe kan het ook anders met mijn 52 jaren – al een eind mijn hoogtepunt voorbij ben. Ik zou wel gek zijn te denken dat er tussen beide terugvallen een verband bestaat, maar misschien moet ik toch wijs genoeg zijn om te beseffen dat mijn blik er door wordt gekleurd.

Ik heb een paar dagen geleden, een tweetal weken na mijn thuiskomst, voor het eerst heimwee gehad naar mijn reis. Ik dacht vooral aan die etappe van La Tour de Pin naar Die, over de col de Romeyère, de Vercors en de col de Rousset: de zwaarste maar wellicht ook de mooiste rit. Ik zie me daar nu rijden, enfin, ik kan het eigenlijk moeilijk geloven dat ik daar een maand geleden reed, en het is alsof ik pas nu besef wat een grote genieting dat was! Ik ben alle last en afzien al genoeg vergeten, blijkbaar, om er opnieuw naar te verlangen daar te zijn en diezelfde rit te rijden. En nog vele andere.



Hier eindigen deze tournotities. Er wordt aan een boek gewerkt waarin ze, samen met heel wat beeldmateriaal, worden gebundeld. U wordt daarover op de hoogte gehouden.